Travel dates Coconut (candy
Ingredients:
- ¼ kilo pass Loose cores and minced (Ajwa).
- Coconut 1 cup toasted and crushed.
- Margarine 2 large spoon.
- ½ small spoon Hill (Hbhan) crunched.
- ¼ teaspoon ginger, crushed.
- 1 cup grated coconut.
- Whole grains of toasted walnuts for garnish.
Method:
1. heat ghee in a small pan until completely liquefied, and then added to the dates and knead by hand until softened well.
2. Add the crushed nuts, cardamom and ginger to date, and knead by hand until Imetzja together well.
3. Spread coconut Alambroch in flat dish.
4. little oil paint the hand, and the amount taken from a mixture of dates and balled in the palm of the hand to work the ball in table tennis ball size, operation and returned with the rest of the date mixture.
5. Dip Kiryat dates in Coconut Alambroch, volatility until well covered from all sides.
6. instilled higher nut kernels Travel dates beads, then stacked in a serving plate, and served with coffee Arab
المقادير:
- ¼ كيلو تمر منزوع النوى ومفروم (عجوة).
- 1 كوب جوز محمص ومجروش.
- 2 ملعقة كبيرة سمن.
- ½ ملعقة صغيرة هيل (حبهان) مطحون.
- ¼ ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون.
- 1 كوب جوز هند مبروش.
- حبات كاملة من الجوز المحمص للتزيين.
الطريقة:
1- يسخن السمن فى مقلاة صغيرة حتى يسيل تماماً، ثم يضاف إلى التمر ويعجن به باليد حتى يلين جيداً.
2- يضاف الجوز المجروش والهيل والزنجبيل إلى التمر، ويعجن به باليد حتى يمتزجا معاً جيداً.
3- يُفرد جوز الهند المبروش فى صحن مسطح.
4- تدهن اليد بقليل من الزيت، ويؤخذ كمية من خليط التمر وتُكور فى راحة اليد لعمل كرة فى حجم كرة تنس الطاولة، وتعاد العملية مع بقية خليط التمر.
5- تُغمس كريات التمر فى جوز الهند المبروش، وتقلب به حتى يغطيها جيداً من جميع الجهات.
6- تُغرس حبات الجوز أعلى حبات ترافل التمر، ثم ترص فى صحن التقديم، وتقدم مع القهوة العربى.
- ¼ kilo pass Loose cores and minced (Ajwa).
- Coconut 1 cup toasted and crushed.
- Margarine 2 large spoon.
- ½ small spoon Hill (Hbhan) crunched.
- ¼ teaspoon ginger, crushed.
- 1 cup grated coconut.
- Whole grains of toasted walnuts for garnish.
Method:
1. heat ghee in a small pan until completely liquefied, and then added to the dates and knead by hand until softened well.
2. Add the crushed nuts, cardamom and ginger to date, and knead by hand until Imetzja together well.
3. Spread coconut Alambroch in flat dish.
4. little oil paint the hand, and the amount taken from a mixture of dates and balled in the palm of the hand to work the ball in table tennis ball size, operation and returned with the rest of the date mixture.
5. Dip Kiryat dates in Coconut Alambroch, volatility until well covered from all sides.
6. instilled higher nut kernels Travel dates beads, then stacked in a serving plate, and served with coffee Arab
المقادير:
- ¼ كيلو تمر منزوع النوى ومفروم (عجوة).
- 1 كوب جوز محمص ومجروش.
- 2 ملعقة كبيرة سمن.
- ½ ملعقة صغيرة هيل (حبهان) مطحون.
- ¼ ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون.
- 1 كوب جوز هند مبروش.
- حبات كاملة من الجوز المحمص للتزيين.
الطريقة:
1- يسخن السمن فى مقلاة صغيرة حتى يسيل تماماً، ثم يضاف إلى التمر ويعجن به باليد حتى يلين جيداً.
2- يضاف الجوز المجروش والهيل والزنجبيل إلى التمر، ويعجن به باليد حتى يمتزجا معاً جيداً.
3- يُفرد جوز الهند المبروش فى صحن مسطح.
4- تدهن اليد بقليل من الزيت، ويؤخذ كمية من خليط التمر وتُكور فى راحة اليد لعمل كرة فى حجم كرة تنس الطاولة، وتعاد العملية مع بقية خليط التمر.
5- تُغمس كريات التمر فى جوز الهند المبروش، وتقلب به حتى يغطيها جيداً من جميع الجهات.
6- تُغرس حبات الجوز أعلى حبات ترافل التمر، ثم ترص فى صحن التقديم، وتقدم مع القهوة العربى.
ليست هناك تعليقات